Slováci si súpera nevyberali, no Tatar si Kanadu vyslovene neprial

16.05.2012 Celý región

Helsinki 15. mája (TASR) - Hokejisti neradi verejne špekulujú, koho by mali radi za súpera vo štvrťfinále MS. Tí slovenskí po utorňajšom víťaznom zápase nad Francúzmi mali "na výber" Kanadu, Fínsko a USA. Pravda, vyberali im ho vo večernom zápase Američania so Švajčiarmi. "Tu si človek nenavyberá, to musí rozhodnúť náhoda," konštatoval pre TASR Ivan Baranka.

Slovenský obranca sa však predsa trochu rozhovoril a naznačil, že určite nechcel tím USA: "Ja viem, že sme nad ním vyhrali, ale v poslednom čase tu podávali výborné výkony. Fínov ženie dopredu plné hľadisko, naozaj sa nedá vybrať." Kanadu Baranka vynechal, hoci by ju určite neoznačil za prijateľného súpera. Ale just tá vyšla... Tomáš Tatar si mužstvo javorových listov jednoznačne neprial: "Je to skvelý tím, určite najťažší súper z tých troch. Je to tím, ktorý vyhral našu silnú skupinu a má skúsený kolektív, čo si myslím, že napríklad USA nemá. Kanadu veľmi rešpektujeme a bude treba hrať proti nej zo zabezpečenej obrany."

Milan Bartovič tvrdí, že dva splnené ciele, teda účasť vo štvrťfinále MS a miestenka priamej účasti na ZOH by mužstvo nemali uspokojiť: "Myslím, že máme šancu ísť ďalej. Musíme sa držať našich plánov a azda budeme mať aj potrebný kus šťastia."
 

Vyberte región